21 Haziran 2016 Salı

FIRINDA KIZARTMA NASIL YAPILIR???

 
 
Günaydınlar efendim
Gün ayalı çoookkk oldu ama sahurda yatan ben ancak ayılıyorum :))
Dün yaptığım fırında kızartma deneyimini sizinle paylaşmak istedim bugün
Oldukça lezzetli ve sağlıklı oldu
Yağda kızartma elbette ki güzeldir ama vücuda zararı da bir okadar kaçınılmaz.
Durum böyle de olunca fırına çok iş düşüyor.
:)
Tarifine gelince :
Kabak, patlıcan, biber ve patatesleri kızartmalık olacak şekilde doğruyoruz.
Geniş bir kapta üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz. Ben içine biraz kekik biraz nane biraz kimyonda ekledim.Damak tadımıza göre tuz ve baharatları katıyoruz. Güzelce harmanlayıp yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz.
200 derecede kızarana dek pişiriyoruz.
Ben bu şekilde yaptım ve çok güzel oldu.
Mutlaka deneyin derim.
İsterseniz üzerine domates sos da yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun hepinize :)
 


10 yorum:

  1. Annemde ağır olmasın diye şu sıra fırında yapıyor mideye dokunmuyor :))

    YanıtlaSil
  2. Gözde; evet kesinlikle mideye dokunmuyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de hep bu yöntemi kullanırım. Severek yeniyor. Yalnız tepsiye fırın kağıdı veya pişirme kağıdı olarak adlandırdığımız kağıt konursa iyi oluyor. Bir de kuru veya taze biberiye fırında kızartmaya ayrı bir tat veriyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Makbule abalı; mutlaka deneyeceğim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. fırında yaparak biraz hafif olmasını sağlıyoruma ama kızartmanın yeri midemde ayrı güzel 😍

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir fikir hem sağlıklı hem hafif hem de kızartma tadında

    YanıtlaSil
  7. Merve: evet yağda kızartması daha lezzetli oluyor ama daha ağır olması sebebiyle mideye dokunuyor maalesef, arada onu da yaparız ama yine de :)

    YanıtlaSil
  8. Tigris; mutlaka denemelisin afiyet olsun simdiden

    YanıtlaSil
  9. eminim nefis olmuştur ancak uzun zamandır kızartma yapmıyorum
    sağlıklı beslenmek adına

    YanıtlaSil
  10. Harika bir fikir. Kızartmayı seviyoruz ancak malum nedenle
    kaçınıyoruz. Deneyeceğim, teşekkürler.

    YanıtlaSil