Günaydınlar efendim
Gün ayalı çoookkk oldu ama sahurda yatan ben ancak ayılıyorum :))
Dün yaptığım fırında kızartma deneyimini sizinle paylaşmak istedim bugün
Oldukça lezzetli ve sağlıklı oldu
Yağda kızartma elbette ki güzeldir ama vücuda zararı da bir okadar kaçınılmaz.
Durum böyle de olunca fırına çok iş düşüyor.
:)
Tarifine gelince :
Kabak, patlıcan, biber ve patatesleri kızartmalık olacak şekilde doğruyoruz.
Geniş bir kapta üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz. Ben içine biraz kekik biraz nane biraz kimyonda ekledim.Damak tadımıza göre tuz ve baharatları katıyoruz. Güzelce harmanlayıp yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz.
200 derecede kızarana dek pişiriyoruz.
Ben bu şekilde yaptım ve çok güzel oldu.
Mutlaka deneyin derim.
İsterseniz üzerine domates sos da yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun hepinize :)
Annemde ağır olmasın diye şu sıra fırında yapıyor mideye dokunmuyor :))
YanıtlaSilGözde; evet kesinlikle mideye dokunmuyor :)
YanıtlaSilBen de hep bu yöntemi kullanırım. Severek yeniyor. Yalnız tepsiye fırın kağıdı veya pişirme kağıdı olarak adlandırdığımız kağıt konursa iyi oluyor. Bir de kuru veya taze biberiye fırında kızartmaya ayrı bir tat veriyor.
YanıtlaSilSevgiyle...
Makbule abalı; mutlaka deneyeceğim teşekkür ederim
YanıtlaSilfırında yaparak biraz hafif olmasını sağlıyoruma ama kızartmanın yeri midemde ayrı güzel 😍
YanıtlaSilÇok güzel bir fikir hem sağlıklı hem hafif hem de kızartma tadında
YanıtlaSilMerve: evet yağda kızartması daha lezzetli oluyor ama daha ağır olması sebebiyle mideye dokunuyor maalesef, arada onu da yaparız ama yine de :)
YanıtlaSilTigris; mutlaka denemelisin afiyet olsun simdiden
YanıtlaSileminim nefis olmuştur ancak uzun zamandır kızartma yapmıyorum
YanıtlaSilsağlıklı beslenmek adına
Harika bir fikir. Kızartmayı seviyoruz ancak malum nedenle
YanıtlaSilkaçınıyoruz. Deneyeceğim, teşekkürler.