9 Ocak 2015 Cuma

TATİL DEVAM EDERKEN...

Valiliğin verdiği karar ile hava şartlarının aşırı soğuk gitmesi sebebiyle 1 gün daha tatil oldu okullar. Evden bakınca günlük gülistanlık görünüyor hava, salı günü yollar kapalıyken gittik okula o günü tatil yapsaydı keşke 2 gündür soğuk dışında kar felan yok aklım almadı doğrusu...
Evde bu kadar kalmayalı çok oldu yaz tatili dışında. Temizlik ütü çamaşır ne varsa hepsi yapıldı. Ev hanımlığı modunda pastalar börekler :) özlemişim uzun zamandır yapmıyordum hepsi bir arada .. Ama doğrusunu söylemek gerekirse canımın sıkıldığını hissettim dün. Bir süre sonra yapacak bir şey kalmıyor evde. Günün yoğun temposuna sürekli yetişmesi gereken işlerden sonra böyle oluyor insan demek ki :)
Gelelim neler yaptıklarıma bu yaptığım patatesli kıymalı börek ;



Tarifi çok kolay hamuru un , tuz, su, maya :) babaannemde öğrendim ben bunu gerisi sizin marifetinize kalmış. Mayalandıktan sonra pazılıyoruz. Her pazıyı açabildiğimiz kadar açıyoruz. Ne kadar ince açarsak okadar güzel oluyor. :) Güzelce yağlayıp içine malzeme koyup yuvarlıyoruz tıpkı kol böreği gibi  . Bu kadar :)
Bu da melekle yaptığımız pastadan kalan son 2 dilim şu an itibariyle onlar da yok çünkü melek görünce dayanamadı :)


Pandispanya keki için ; 5 yumurta, 5 kaşık şeker, 5 kaşık un , paket kabartma tozu
Bizim okulda yapıyorlar bu pastayı çok lezzetli oluyor biz aynı tarifi rulo yaptık ince bir keki oluyor zaten . Benim fırın tepsim orta boy olduğu için 4 ' e indirdim malzemeleri fırın tepsisi daha küçük olanlar 3'e bile indirebilir :)
Kremasına gelince ;3 kaşık un , 3 Su bardağı süt, 1 kaşık margarin , yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilya isteğe göre kakao
Tencere de tün malzemeyi sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Baloncuklar çıkarmaya başlayınca bir kaşık margarini içine koyuyoruz . Kremamız da hazır :)
Üzeri çilekli krem şantiyle kaplayıp süsledik ...
Bu günlük bu kadar
Herkese hayırlı cumalar diliyorum
Mutlu kalın :))

6 yorum:

  1. Ellerine saglik cqnim.calismayip evde durmak oyle sıkıcıki ...hep ayni seyler...

    YanıtlaSil
  2. son yazımda bak sen varsın ki işteeee :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık canım çekti :)

    YanıtlaSil
  4. Berika ; kargoyla göndereyim :)

    YanıtlaSil
  5. deep; teşekkür ederim :) çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  6. Her ikisi de cok leziz gorunuyor, ellerine saglik...

    YanıtlaSil