10 Haziran 2016 Cuma

DENEME MUHALLEBİLİ KADAYIF

Merhaba sevgili blogcanlar,
mübarek günlerin 5. günündeyiz..
Nasılda çabuk geçiyor zaman şu aralar
Ben temizliği henüz bitirdiğim için mi acaba ??
Ellerim şuan kurumuş durumda kullandığım deterjanlardan dolayı ama
çok şükür bitti temizlik
mis gibi ohh
:)
sıra geldi iftara misafir ağırlamaya inşallah nasip olursa ...
dün okadar işimin arasında akşam iftardan sonra yemek için tatlı yapmayı ihmal etmeyim dedim ve sütlü bir tatlı yapmaya karar verdim.
bu kadayıfla yapılan bir muhallebi gibi bir şey vardı onu denemeliyim dedim.
sağolsun Google amca herşeyi biliyor
evdeki malzemeye en uygun olanını seçip denedim
akşam tepsinin yarısı bitti bile :)


 tarifine gelince ;

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze tel kadayıf,
  • 100 gram tereyağı,
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık içi,
  • 6 yemek kaşığı toz şeker.
Muhallebisi için;
  • 5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 2 kaşık nişasta,
  • 1 paket vanilya(5 gram),
  • 1 yemek kaşığı margarin,
  • 1 paket toz krem şanti(75 gram).

Muhallebili Kadayıf Yapılışı

Kadayıflar mutfak makasıyla küçük küçük kesilir.(Önce dondurucuda dondurup daha sonra elle küçük parçalara da bölebilirsiniz)
Küçük parçalara ayrılan kadayıf tereyağıyla birlikte teflon tencereye konulur ve karıştırılarak kavrulur.
Kadayıflar sertleşince içerisine toz şeker ilave edilir ve kadayıflar kızarıncaya kadar karıştırarak kavrulur.
Daha sonra çekilmiş fındık içi eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Kremasını hazırlamak için,süt, toz şeker, nişasta ve un tencereye konup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Koyulaşınca içerisine vanilya ve margarin ilave edilerek karıştırılıp, ılınması için bekletilir.
Krema ılınınca içine toz krem şanti eklenip mikserle 2-3 dakika kadar çırpılır.
Servis tabağının içine kelepçeli kalıbın çemberi yerleştirilir.
İçerisine kadayıfın yarısı dökülüp kaşıkla bastırarak düzeltilir.
Üzerine hazırlanan krema ilave edilip güzelce yaydırılır.
Kremanın üzerine kalan kadayıflar dökülüp yaydırılır ve elle hafifçe bastırarak düzeltilir.
Hazırlanan muhallebili kadayıf buzdolabına konularak 1 gece veya en az 4 saat dinlendirilir.
Muhallebili kadayıf dolaptan alınıp çemberi çıkartılır ve dilimlenerek servise sunulur.
                                                                                                                                           (alıntıdır)


kalıpta değil borcamda yapmayı tercih ettim ben tadı bir harika oldu
yanında dondurma ile de çok lezzetli olacağından eminim..
denerseniz şimdiden afiyet olsun...


14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Emine; bir tepsi yapıp gondereyim sana canım :)

      Sil
  2. Benn buna bayılıyorum ;(( normalde tatlıyla aram yok ama bu nasıl akıp gidiyor insanın ağzından ;D
    Eline sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık anne ; teşekkür ederim ben her türlü tatliyi yerim :)

      Sil
  3. Annemde çok yapar bunu çok severim ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süslü püslü ; anneler böyle şeyler yapıyor demekki :) bizde çok sevdik

      Sil
  4. bizim komşu yapmıştı sağ olsun güzel de olmuş yemiştim :) Artık senin verdiğin tarifi denerim :)) ellerine sağlık.. temizlikte bitmiş elline koluna sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz kaldim; sende dene bakalım youmlari birde senden alalim. Bitti şükür teşekkür ederim

      Sil
  5. bu tatlıyı ilk bir arkadasım yapmıs onda denemiştim ama ben yaptıgımda sonuc husrandı o gunden sonra yapmadım birde bu tarifle deneyim sonuc nasıl olacak bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dodi; mutlaka dene sonuçları bekliyorum :)

      Sil
  6. bir kez yedim çok çok sevdim. aklımda olsun tarif. off bak bir de laz böreği yap o da böyle bişi çok nefiis :)

    YanıtlaSil
  7. Geçen biz de yaptık yedik. Yanına sade maraş ohhh :)

    YanıtlaSil