22 Ekim 2016 Cumartesi

ÖRÜMCEKTEN KORKANLAR BAKMASIN :)

 
Örümcekten korkan vardır, elbette ama ben pek korkmam. Korkmam desemde bu korkulmayacak gibi değildi. Daha önceki postlarda bahsetmiştim eşimin erkek kardeşinin bahçesi var bizde gidiyoruz arada. Orada kapının öninde bulduk bu örümcek kardeşi baya tarantula gibi birşeydi . Önce üstündeki siyahlıkları hastalık yada cinsinden sandık. İncelediğimizde gerçek ortaya çıktı. Örümcek duvara tırmanamıyordu bile. Uzaklaştırmak için gazete ile almaya çalıştığımızda üzerinden yavru örümcekler döküldü. Sanki ağlarla üzerine bağlamış yavrularını inanamadım. İlk defa böyle birşeyle karşılaştım. Belki 1000 tane yavru var belki daha fazla alttaki fotoda biraz daha belli.Örümceğin normal hali oldukça zayıf bahçede yavrusuz haliylede karşılaştık. yavrularını sırtına alınca bu kadar iri olmuş siz düşünün artık üzerinde kaç yavru var :)


10 yorum:

  1. Kırk yılda bir rastlanıp kare olacak anı yakalamışınız ve biz de gördük sayenizde. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hay maasallah, subhanallah. Örümcekten korkarım ama bu korkunc değil ki, annelik içgüdüsü işte ;) bu arada biz de orman ve bahçe içindeyiz ve koca koca örümcekler gelir özellikle Bodrum katımıza. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım

    YanıtlaSil
  3. Bu ne ya. Evlerden ırak. Mutant gibi bir şey olmuş bu. Rüyaya girse dudak uçuklatır.

    YanıtlaSil
  4. ben deli gibi korkuyorum öyle böyle değil. o yüzden başlık için minnettarım ama merakıma da yenilip bakma ihtiyacı hissettim. şimdi manyaklar gibi kaşınıyorum xD xD xD ama inanamadım, net bakamasam da fotolara yazıyı okudum ve hayalimde canlandı. bir belgeselde izlemiştim ben bu yavru olayını. geçmiş olsun :D :D

    YanıtlaSil
  5. Ey güzel Rabbım nelere kadirsin sen O küçük örümcek bile yavrularına sahip çıkıyor .. benim annem korkar böcekten örümcekten :))) gerçekten çok şaşırtıcı nasıl almış onları sırtına hayret ettim :)

    YanıtlaSil
  6. çok şaşırdım ben de . ilginç bir kare yakalamışsınız...

    YanıtlaSil
  7. İnanmıyorum belgesellerde bile denk gelmedim süper bir kare yakalamışsın. hani değerlendirilmeyi hak ediyor.

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem gerçekten.
    Harika bir anı yakalamışsınız. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  9. Bazı hayvanların yavrularını sırtında taşıdığını görmüştüm belgesellerde. Akreplerde böyle. Hatta akrepler yere düşen zayıf yavruları yerlermiş.

    YanıtlaSil